Kip Caravan verbouwen

Inmiddels zijn we ruim een maand aan het verbouwen in de Kip. Het plan is om van deze Kip een comfortabele 4-persoons caravan te maken met een extra lang 2-persoons bed. Het bed komt achterin tegen de zijwand. Voorin komt het stapeldbed. De constructie wordt zo gemaakt dat het bovenste bed van het stapelbed uitschuifbaar is waardoor er een 5e slaapplek ontstaat. De Kip krijgt een keukentje met kraan, koelkast en kastruimte om spullen op te bergen. Uiteraard wordt de Kip ook voorzien van vloerverwarming, net als de andere caravans.Als eerste is de Kip volledig gestript en opnieuw behangen. Tijdens dit proces ontdekten we een aantal kleine lekkages, gelukkig zonder grote schade of schimmel. Wel nam het proces van lekkages zoeken, repareren en goed drogen enige tijd in beslag waardoor er een kleine vertraging in het bouwproces is gekomen.

Nadat de lekkages opgelost waren is er een nieuwe vloer over de bestaande vloer gelegd en rondom volledig afgekit. Daarna is van onderaf de vloer geïnjecteerd zodat er een stevige basisvloer is om op te bouwen. Daarbij heeft de Kip twee nieuwe steunpoten gekregen.

Ondertussen is de verlichting van de Kip gecontroleerd en werkt deze weer perfect – na het monteren van een nieuwe 7-polige stekker.

Binnenin de caravan is eerst gestart met het bouwen van het 2-persoons bed. De zijkant van dit bed is uitschuifbaar, zodat er gekozen kan worden voor een hoekbank, of voor het 2-persoons bed. Onder het bed is bergruimte beschikbaar. Nu dit frame helemaal klaar is gaan we starten met het stapelbed.

Kip Caravan verbouwen
Getagd op: