Vloerverwarming

De thermostaat geregelde vloerverwarming in een caravan zal kamperen in het voor- en najaar zeer aangenaam maken. Door deze vorm van verwarming stijgt de warmte vanaf een verwarmde vloer op. Hierdoor kan in de caravan een comfortabel stabiel klimaam gerealiseerd worden.

Het nadeel bij een gaskachel (met ringverwarming) is dat de warmte opstijgt en de vloer koud blijft. Daardoor blijven de voeten koud en wordt er in de caravan niet optimaal verwarmt. Bovendien zorgt een gaskachel voor veel vocht in de caravan. Bij de verbranding van gas ontstaat namelijk vocht. Dit vocht slaat tegen de wanden en ramen. Wanneer er dan niet goed geventileerd wordt, heeft dit een nadelige invloed op de levensduur van de caravan en kan er schimmel ontstaan. Dit heeft vervolgens weer nadelige invloed op de gezondheid. Bij elektrische vloerverwarming ontstaat dit probleem niet: Deze vorm van verwarming is een droge warmte, wat de levensduur van de caravan verlengt.

vloerverwarming caravan540

Door de warme vloer en ontstaat een opstijgende warmte. Hierdoor ontstaat een comfortabel klimaat in de hele caravan. De thermostaat zorgt ervoor dat u kunt opstaan in een lekker verwarmde caravan met warme vloer. ’s avonds wordt het ook zeer aangenaam in de caravan door de constante temperatuur.

Het verbruik van ingeschakelde vloerverwarming is +/- 450 Watt, afhankelijk van de lengte en breedte van de verwarmingsfolie. Er wordt bespaard op het gas, doordat er veel minder tot vrijwel niet gas gestookt wordt om te verwarmen.

Inbouwmethode vloerverwarming

Over de bestaande vloer wordt elektrische verwarmingsfolie gelegd. Daaroverheen komt een laag hardboard vloerplaten en daarop komt de vinyl-vloer. Door deze methode zijn er geen sloop- of breekwerkzaamheden aan uw caravan. Omdat het inbouwen van vloerverwarming afhankelijk is van de grootte en indeling van de caravan, is hier niet een vaste prijs voor aan te geven. De richtprijs voor een caravan met een opbouw van +/- 5 meter, waar een strook verwarmingsfolie van 360 cm lang en 70 cm breed in geplaatst wordt, inclusief thermostaat, aardlekschakelaar en nieuwe vloer is € 495,- inclusief BTW.

U kunt vrijblijvend een offerte opvragen voor het inbouwen van de vloerverwarming in uw caravan. Hiervoor kunt u contact opnemen via 06-38046238 of info@caravan540.nl. Voordat er tot inbouw overgaan wordt, spreken we duidelijk met u door wat de precieze werkwijze zal zijn en op welke plaats de thermostaat wordt gemonteerd.

Lees hier een beschrijving met foto-verslag van het inbouwen van vloerverwarming in een TEC Tour 520