Vloerverwarming

Wilt u vloerverwarming laten inbouwen in uw eigen caravan? Dan kunnen wij dit voor doen.

De thermostaat geregelde vloerverwarming in een caravan maakt kamperen in het voor- en najaar zeer aangenaam. Waar bij een gaskachel (met ringverwarming) de warmte naar boven opstijgt en de kou onderin blijft, verwarmt vloerverwarming de lucht vanaf de vloer.

Door de warme vloer en opstijgende warmte ontstaat een comfortabel klimaat in de caravan. De thermostaat zorgt ervoor dat u kunt opstaan in een caravan met warme vloer. ‘s Avonds is ook aangenaam in de caravan door de verwarmde vloer. Voor de koudere dagen zorgt de vloerverwarming in combinatie met de gaskachel (en ringverarming) voor een zeer aangenaam klimaat in de caravan. Het verbruik van ingeschakelde vloerverwarming is +/- 450 Watt, afhankelijk van de lengte en breedte van de vloerverwarmingsfolie.

Inbouwmethode
Over de bestaande vloer wordt een laag isolatie aangebracht, met daarop een laag hardboard vloerplaten. Op deze vloerplaten wordt de elektrische vloerverwarmingsfolie gelegd, met daaroverheen een laag hardboard vloerplaten. Daarop komt de nieuwe vloer. Dit kan vinyl zijn, of een iets luxere pvc-vloer. Door deze methode zijn er geen sloop- of breekwerkzaamheden aan uw caravan. Omdat het inbouwen van vloerverwarming afhankelijk is van de grootte en indeling van de caravan, is hier niet een vaste prijs voor aan te geven. De richtprijs voor een caravan met een opbouw van +/- 5 meter, waar een strook vloerverwarming van 360 cm lang en 70 cm breed in geplaatst wordt, inclusief thermostaat, aardlekschakelaar, isolatie en nieuwe vloer is € 495,-inclusief BTW

U kunt vrijblijvend een offerte opvragen voor het inbouwen van de vloerverwarming in uw caravan. Hiervoor kunt u contact opnemen via 06-38046238 of info@caravan540.nl. Voordat er tot inbouw wordt overgaan, spreken we duidelijk met u door wat de precieze werkwijze zal zijn, de kosten en op welke plaats de thermostaat wordt gemonteerd.

Het verbruik van ingeschakelde vloerverwarming is +/- 450 Watt, afhankelijk van de lengte en breedte van de vloerverwarmingsfolie.

Lees hier een beschrijving met foto-verslag van het inbouwen van vloerverwarming in een TEC Tour 520