De Kip wordt weer een caravan

Inmiddels zijn we ruim 4 weken verder sinds de vorige update en de Kip is inmiddels bijna weer een caravan! Er is veel gebeurd in deze weken. Het grote bouwwerk van kasten, keuken, bedden en elektra is klaar:

Nadat het tweepersoons bed / zithoek klaar was is gestart met het bovenbed van het stapelbed. Omdat de Kip in een sterke schuine vorm naar voren steekt aan de onderkant, moest in de wand gezocht worden naar stevigheid. Het bovenste bed is als eerste gemaakt, zodat het onderste bed gebruik kon maken van de steunpoten. Het onderste bed rust op de vloer en de poten van het bovenbed.

Het bovenbed is uitschuifbaar, zodat er een drie-persoons slaaphoek ontstaat.

Hierna is verder gegaan met het keukenblok. Hier komt een koelkast in en waterpunt. Het keukenblad ligt iets hoger dan de standaard hoogte, zodat het uitschuifbare gedeelte van het stapelbed kan rusten op het keukenblad. Tegelijk is ook begonnen met het aanleggen van de elektra. De stroomingang zit onder het keukenblad. Dit bleek ook de meest handige plek om de aardlekschakelaar en zekering te plaatsen, met daaronder de eerste verdeeldoos.

De koelkast past precies in de daarvoor gemaakte nis, met genoeg ruimte aan de achterzijde om te kunnen ventileren. In de bodem achter de koelkast zat al een ventilatiegat, waar de koelkast gebruik van kan maken. In het keukenblad zit een schakelaar om de koelkast in- of uit te schakelen.

De ‘gootsteen’ zit inmiddels verwerkt in het aanrechtblad en is afgemonteerd.

Boven de keuken is een kastje gemaakt om kleine spullen zoals bekers en kopjes in op te ruimen. Vanaf de kastjes lopen twee planken naar de bovenkasten aan de achterzijde. Onder de kast is een 12 Volt led strip geplaatst met schakelaar en een elektrapunt voor keukenapparatuur. De 12 volt omvormer en verdeelplaats is onder onderste bed van het stapelbed geplaatst.

Tegenover de keuken is een kastje gemaakt, waar een poot op staat waar de andere kant van het uitschuifbare stapelbed op rust.

Hierna is verder gegaan met het maken van een hoekkast achterin de caravan naast het tweepersoons bed. Het achterste kastje kan met een deurtje afgesloten worden. De kast tegen de wand is een open legkast met opstaande rand. Onder de kast loopt de elektra voor de paneelkachel en schakelpunt voor de vloerverwarming. In de kast worden de schakelaars geplaatst voor beide verwarmingsmogelijkheden. Op de kast zit een dubbel stopcontact. Tegelijk met het bouwen hiervan is de elektra naar de bovenkast aangelegd. In de bovenkast is ook een dubbel stopcontact geplaatst. Hier ligt een 12 volt kabel naast, zodat er – na het verfwerk – ledverlichting geplaatst kan worden. Een stukje oude 12 volt bekabeling bleek nog bruikbaar zodat de buitenlamp boven de deur aangesloten kon worden.

De volgende stap was om een versteviging op de wand aan te brengen voor de paneelkachel en een ombouw voor de wielkast. Boven het kleine raam is een plankje geplaatst, zodat hier de gordijnen aan kunnen hangen. De paneelkachel is aangesloten, net als de thermostaat. Vanaf dit moment kon de caravan verwarmd worden via de paneelkachel, geregeld door de thermostaat.

Nu vrijwel al het bouwwerk klaar is – op ‘kleine details’ na zoals deurkastjes, plankjes, steuntjes en een trappetje voor het stapelbed – wordt de caravan volledig in de verf gezet. Daarna zal de vloerverwarming worden aangesloten en de caravan verder worden klaargemaakt voor de verhuur.

Het bovenbed is uitschuifbaar, zodat er een drie-persoons slaaphoek ontstaat.

De Kip wordt weer een caravan
Getagd op: