De Kip-caravan is bijna klaar!

Inmiddels staat de caravan ‘strak in de witte lak’, hangen er gordijnen in, zijn de bankkussens geplaatst en zijn de remmen afgestemd en andere technische punten controleert om veilig met de Kip Caravan op pad te kunnen:

Eerst is begonnen met de volledige caravan in twee lagen grondverf te zetten. Daarna is in twee of meer lagen de caravan afgeschilderd in neutraal wit om een ruimtelijk effect te creëren in de caravan. Mede door de verwarming in de caravan kon er op de koude dagen doorgeverft worden en droogde de verf ook goed in.

Voordat het verven begon is de caravan op asteunen geplaatst, zodat de wielen eraf konden en de banden konden worden vervangen voor nieuwe banden. Daarbij kon doorgewerkt worden aan het onderstel en het schoonmaken en afstellen van de remmen, zodat er veilig met de caravan op pad kan worden gegaan. 

Het reservewiel moest ook een plekje krijgen. Helaas paste het reservewiel niet meer in een beugel onder de caravan vanwege de vloerversteviging. In de caravan is ook geen ruimte, dus moet een andere oplossing gevonden worden: Dit werd uiteindelijk de ruime disselbak. De disselbak heeft aan de binnenzijde een versteviging gekregen waardoor het reserviewel hier een plaats heeft gekregen en hierin goed geborgd verwerkt zit.  Zoals te zien is op de foto is ook de watertank geplaatst in de disselbak en aangesloten.

Nadat het verfwerk klaar was en goed was ingedroogd, is de vloerverwarming aangelegd. Een strook in het midden van het looppad wordt, net als het infraroodpaneel, geschakeld op de thermostaat. Daarnaast heeft de vloerverwarming ook een eigen schakelaar om deze in- en uit te kunnen schakelen. 
Op deze manier kan de caravan snel verwarmt worden, waarbij een warme vloer bijdraagt aan een zeer aangenaam klimaat in de caravan. Onder de vloerverwarming is een dunne isolatielaag aanbracht om de warme van de vloer nog beter naar boven te geleiden. Hierbij werk ik met een ‘sandwich’-constructie: onderop isolatieplaten, daarna dunne vloerplaten, hierop de vloerverwarming, en daar bovenop opnieuw dunne vloerplaten. 

Eerder is al gewerkt aan de hoezen voor de bankkussen en de gordijnen. De bankkussens zijn op maat besteld zodat hiermee een ruime hoekbank gemaakt kan worden, evenals een lang tweepersoons bed. De kastdeurtjes zijn ook geplaatst en de laatste ‘klusjes’ in de caravan zijn afgemaakt, zoals een nieuw deurslot en het plaatsen van vinyl, zodat het binnenwerk volledig klaar is.

Er staat nu een ruime 4 persoons-caravan, welke door het uitschuifbare stapelbed in een handomdraai omgetoverd kan worden tot een 5 persoons caravan. De matrassen voor het stapelbed zijn nog in bestelling. De volgende stap is het verzamelen van de inventaris zodat er een complete caravan klaarstaat om te huren – inclusief een voortent – zodra de maatregelen tegen het corona virus dit weer mogelijk maken.
Door het infraroodpaneel en de vloerverwarming is deze caravan zeer geschikt om ook in het najaar. wanneer het buiten frisser wordt, comfortabel te kunnen kamperen. Voor nu staat de Kip-caravan tussen de andere caravans te wachten totdat verhuur weer mogelijk is.

De Kip-caravan is bijna klaar
Getagd op: