Renovatie van een Beyerland 380-B (deel 2)

In deel 1 is te lezen hoe er gestart is met het renoveren van deze Beyerland 380B uit 1991. Eerst is het technische gedeelte van de caravan aangepakt, om vervolgens de caravan af te stylen en ‘vakantieklaar te maken. Uiteraard houd dit ook in dat er goede banden onder de caravan zitten: de oude banden zijn omgewisseld voor nieuwe C-banden zodat het werk aan het onderstal afgerond kon worden.

Oorspronkelijk heeft deze caravan twee dakluiken. In deel 1 is beschreven dat het dakluik boven de keuken is vervangen. Het tweede dakluik zit boven de achterste zitgroep. Hier kan al niet meer van een dakluik gesproken worden: er was een plexiglas plaat op gelijmd en gekit. Omdat dit niet meer een betrouwbare constructie leek, is dit dakluik ook vervangen voor een groter exemplaar. Dit maakt de caravan lichter, en daardoor ruimer. Beide dakluiken zijn voorzien van horrengaas en verduistering.

De volgende stap was om deze caravan weer een nette en frisse uitstraling te geven: de kastdeuren en luikjes hebben een tijdloze hout-look. De wanden hadden her en der beschadigingen. De keuken stak qua uiterlijk nog wat uit. Door de caravan te witten vormt het interieur weer een geheel. Dit is een behoorlijke tijdrovende klus vanwege alle hoeken in de caravan en de hoeveelheid lagen grondverf en lakverf.

Daarbij heeft de caravan nieuwe blauwe gordijnen gekregen. Tot slot is de nieuwe vinyl vloer gelegd om het nieuwe interieur af te maken.

Naast de vloerverwarming is een convectorkachel geïnstalleerd. De kachel verwarmt de caravan razendsnel voor de echt koude dagen.

Het renoveren van deze Beyerland heeft door alle details veel tijd in beslag genomen, echter mag het resultaat er zijn: Er staat een modernen, frisse caravan met elektrisch comfort. Om het geheel af te maken is de caravan voorzien van een luifel.

Deze modernisering van deze caravan is afgerond en deze caravan staat te huur.

Renovatie van een Beyerland 380-B (deel 2)
Getagd op: