Caravan verven van oud bruin naar strak wit

Na het plaatsen van het stapelbed was het moment op de caravan aan de binnenkant volledig te verven en van een nieuw uiterlijk te voorzien. Van het oude, deels verkleurde ‘bruin’ is de caravan naar strak hoogglans wit gegaan.

Om te starten zijn alle te verven oppervlaktes licht opgeschuurd. Hierna is met ammoniak de binnenzijde volledig ontvet. Dankzij de werkende gaskachel kon met een buiten-temperatuur tegen het vriespunt de caravan verwarmt worden tot een aangename temperatuur om te verven. Mede hierdoor droogt de verf ook in een redelijk normale tijd.

Er is gestart met twee lagen grondverf. Met name het verven van de hoekjes en de kastjes aan de binnenzijde neemt veel tijd in beslag. Er zijn in totaal 7 potten grondverf in de caravan uitgesmeerd.

Na de grondverf is de laklaag aangebracht. Ook de lakverf is in 2 lagen gesmeerd. De toiletruimte heeft drie lagen gekregen vanwege het doorschijnen van een patroon op de wand. Door de 3e laag is deze nu niet meer te zien en de toiletruimte ook strak wit. In totaal zijn er 6 potten lak uitgesmeerd, en is de 7e pot een klein deel van gebruikt.

Het resultaat is op de foto’s hieronder te zien. De volgende stap is het plaatsen van een watersysteem, en het aanbrengen van de nieuwe vloer met vloerverwarming.

Caravan verven – van bruin naar wit
Getagd op: