Hieronder is met foto’s te volgen wat de wijze van inbouwen is van de vloerverwarming.

Als eerste is de vloer goed schoongemaakt voordat de folie erin gelegd is. De folie is vastgeplakt met zilvertape, zodat deze op zijn plaats blijft liggen. De bekabeling loopt via de bankkast rechts-achterin.

Al eerder zijn de vloerplaten op maat gezaagd. Deze zijn over de vloerverwarming gelegd en met dubbelzijdige tape aan de bovenkant aan elkaar vastgemaakt (dit is niette zien op deze foto). Deze vloerplaten zorgen voor bescherming van de folie en verdeling van de warmte.

In de bankkast rechts-achter is een verdeelpunt voor 230V. Hier is een aftakking bij gemaakt  om de vloerverwarming op aan te sluiten. Vanwege brandveiligheid is het kroonsteentje in de verdeeldoos vervangen voor universele hersluitbare lasklemmen.

De thermostaat is gemonteerd aan de staande kast in het midden. Aan de binnenzijde komt een schakelaar om de vloerverwarming handmatig uit te schakelen. Door de dikke buis loopt de kabel naar de vloersensor.

Aan de buitenzijde de thermostaat die uitgebreid programmeerbaar is, en voorzien is van achtergrond verlichting. Op moment van de foto was de vloerverwarming bezig met het opwarmen van de caravan.

Vloerverwarming inbouwen
Getagd op: