Onderhoud en reparatie

Onze huurcaravans onderhouden we zelf. We zorgen ervoor dat ze in een goede staat zijn zodat er veilig mee gereden en gekampeerd kan worden. Voor uw eigen (oudere) caravan kunnen we ook (kleine) onderhouds- of reparatiewerkzaamheden uitvoeren.

Denk hierbij aan het controleren van het onderstel zoals de banden, lagers, remmen, verlichting en (antislinger) koppeling. En mocht hier iets niet in orde zijn, kunnen we dit voor u repareren of vervangen. Vraag ons geheel vrijblijvend naar de mogelijkheden en eventuele kosten voor uw caravan.

Wanneer u het eigen comfort in de caravan wilt verhogen door bijvoorbeeld het aanpassen/uitbreiden van de elektrapunten, een dakraam wilt vervangen of het installeren van vloerverwarming? Dan kunnen wij dit voor u doen. U kunt ons geheel vrijblijven een advies en kostenopgave vragen. Op de pagina ‘vloerverwarming‘ leest u meer informatie over deze inbouw-werkzaamheden en mogelijke kosten.

Caravanvloer repareren en injecteren
Heeft u een doorverende caravanvloer? Een caravanvloer bestaat uit twee houtlagen met daartussen een isolatielaag van PUR of EPS schuim. Dit geheel is met elkaar verlijmt tot een stevige vloer. Na verloop van tijd kan de lijm loslaten waardoor er bobbels en verzakkingen optreden in de caravanvloer. Dit kan gemerkt worden doordat de vloer gaat ‘veren’: Op bepaalde plaatsen lijkt het alsof de vloer inzakt.

Regelmatig hebben we caravanvloeren gerepareerd en verstevigd door middel van het injecteren van een sterke lijm en duvels. Deze zorgen voor een nieuwe, stevigere verbinding tussen de houtlagen en de isolatielaag. Vervolgens brengen we -wanneer dit nodig is – verstevigingsbalken aan aan de onderzijde. Op deze manier wordt de caravanvloer weer als nieuw: een stevige en sterke caravanvloer. Voor deze werkzaamheden kunt u ons geheel vrijblijvend een advies en/of een kostenindicatie vragen.

In deze video wordt de werkwijze toegelicht: